První elektrické kombi proti naftové Octavii. Jaká auta se dají koupit za cenu MG5?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2023 6:02
Čínské MG vtrhlo na český trh jako velká voda a třeba jen o jeho elektrický hatchback MG4 mají velký zájem jak soukromníci, tak i firmy. Z velké části za to může cenovka, která je na úrovni nejmenších elektroaut, ovšem za model velikosti kompaktu. Na úspěch hatchbacku se nyní pokouší navázat kombi MG5, které se cenou už tolik nepodbízí. Kdo mu konkuruje?

Volkswagen Golf Variant

Z koncernu Volkswagen je možné samozřejmě vybrat i další kompaktní kombi. Populární je mimo jiné i Volkswagen Golf Variant, který se svou velikostí vyrovnává MG5 - srovnatelná je délka lehce přes 4,6 metru a především rozvor protažený na 2669 mm. S objemem 611 až 1642 litrů má ale německé kombi výrazně větší zavazadlový prostor.

Aby byla různorodost motorů co největší, z nabídky VW jsme vybrali benzinové agregáty a v ceně MG5 se dá Golf pořídit jak se základním litrovým tříválcem TSI, tak také se čtyřválcem 1.5 TSI, včetně mildhybridní verze s automatickou dvouspojkovou převodovkou. Právě třeba s mildhybridní patnáctistovkou o výkonu 110 kW a v prostřední výbavě Style začíná Golf Variant dle ceníku na 867 900 korunách. Mimochodem levnější než základní MG5 je Golf Variant ve všech verzích s benzinovým motorem s výjimkou sportovního provedení R.

Co se obsahu výbavy Style týká, nechybí nouzové brzdění, pomocník pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, sledování mrtvého úhlu, rádio s desetipalcovou obrazovkou, digitální budíky, třízónová automatická klimatizace, vyhřívaná přední sedadla, přední i zadní parkovací senzory, automatické stěrače, diodová světla nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy