První elektrické kombi proti naftové Octavii. Jaká auta se dají koupit za cenu MG5?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2023 6:02
Čínské MG vtrhlo na český trh jako velká voda a třeba jen o jeho elektrický hatchback MG4 mají velký zájem jak soukromníci, tak i firmy. Z velké části za to může cenovka, která je na úrovni nejmenších elektroaut, ovšem za model velikosti kompaktu. Na úspěch hatchbacku se nyní pokouší navázat kombi MG5, které se cenou už tolik nepodbízí. Kdo mu konkuruje?

Škoda Octavia Combi

Samozřejmě asi nejvíce bude možné zájemce o kompaktní čínské kombi zajímat, jakou verzi Octavie by za cenu podobnou elektro MG mohli dostat. Prakticky úplně stejně jako MG5 stojí české kombi s dvoulitrovým TDI o výkonu 85 kW a s manuální šestistupňovou převodovkou ve výbavě Style Exclusive. Pořídit se dá za 889 900 korun. Stejně stojí i Octavia se 110kW turbodieselem a automatem DSG, jen v horší výbavě Style.

Jen málo asi překvapí, že do Octavie toho rodina naloží víc, kufr má v základu 640 a po sklopení zadních sedadel 1700 litrů. MG je pak ale sice o 89 mm kratší, má ale srovnatelný rozvor náprav. Octavia má 2686 mm.

Výbava provedení Style i Style Exclusive je na úrovni MG5. Octavii nechybí nouzové brzdění, pomocník pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, dvouzónová automatická klimatizace, rádio s desetipalcovou obrazovkou, digitální budíky, přední a zadní parkovací senzory, couvací kamera, automatické stěrače, vyhřívání předních sedadel, diodová světla nebo 17palcová kola. A Style Exclusive má navíc i navigaci, průhledový displej, sledování mrtvých úhlů, kožená sedadla nebo maticová diodová světla.

Závěrem si dovolíme jednu poznámku provázející celé toto srovnání. Je naprosto jasné, že naftové a elektrické kombi napřímo srovnávat nejde, jde spíše o demonstraci toho, co vlastně aktuálně můžete ve stejné třídě za stejné peníze pořídit.

 

Právě se děje

Další zprávy