První elektrické kombi proti naftové Octavii. Jaká auta se dají koupit za cenu MG5?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2023 6:02
Čínské MG vtrhlo na český trh jako velká voda a třeba jen o jeho elektrický hatchback MG4 mají velký zájem jak soukromníci, tak i firmy. Z velké části za to může cenovka, která je na úrovni nejmenších elektroaut, ovšem za model velikosti kompaktu. Na úspěch hatchbacku se nyní pokouší navázat kombi MG5, které se cenou už tolik nepodbízí. Kdo mu konkuruje?

Kia Ceed SW PHEV

Přesně mezi obě verze MG5 se cenově vejdou také některé plug-in hybridní kompaktní kombíky na českém trhu. Peugeot 308 SW nebo třeba Kia Ceed SW. Právě korejský model se v jediné výbavě prodává za 969 980 korun, přičemž k pohonu mu slouží kombinace benzinové šestnáctistovky a elektromotoru s celkovým výkonem 104 kW. Na přední kola přenáší sílu šestistupňový dvouspojkový automat, přičemž má Ceed také malou baterku s kapacitou 8,9 kWh. Výsledek? Možnost na jedno nabití ujet 50 kilometrů jen na elektřinu.

Právě plug-in hybridní Ceed je třeba velikostí kufru 437 až 1506 litrů elektrickému MG5 nejblíže. Za výrazné zmenšení oproti čistě spalovacím sourozencům může především dodatečná baterie a technika spojená s instalací elektromotoru. Jinak má Kia mezi nápravami 2650 milimetrů, což je podobné jako u MG.

Ceed do zásuvky se nabízí v jediné nejvyšší výbavě, takže má vše od nouzového brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, sledování mrtvého úhlu až po adaptivní tempomat a sledování dopravy za vozidlem při couvání. Dále má i dvouzónovou automatickou klimatizaci, navigaci s 10,25palcovou obrazovkou, digitální budíky, přední a zadní parkovací senzory, automatické stěrače, vyhřívaná přední i zadní sedadla, diodová světla nebo 16palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy