První elektrické kombi proti naftové Octavii. Jaká auta se dají koupit za cenu MG5?

Jan Matoušek Jan Matoušek
17. 10. 2023 6:02
Čínské MG vtrhlo na český trh jako velká voda a třeba jen o jeho elektrický hatchback MG4 mají velký zájem jak soukromníci, tak i firmy. Z velké části za to může cenovka, která je na úrovni nejmenších elektroaut, ovšem za model velikosti kompaktu. Na úspěch hatchbacku se nyní pokouší navázat kombi MG5, které se cenou už tolik nepodbízí. Kdo mu konkuruje?

Toyota Corolla Touring Sports Hybrid

Na podobné peníze jako MG5 se dostane i hybridní Toyota Corolla Touring Sports. Silnější dvoulitrový hybrid s kombinovaným výkonem 144 kW vychází v aktuální akci na nejméně 782 900 korun, za podobné peníze jako MG5 se pak japonský model dostane i v dobře vybavené verzi Style za akčních 887 900 korun. Corolla se nabízí i se slabším hybridem s benzinovou osmnáctistovkou, takové auto má výkon 103 kW. Oba hybridy mají standardně automat s plynule měnitelným převodem.

Podobně jako Octavia boduje i hybridní japonský model větším kufrem o objemu 581 až 1591 litrů po sklopení sedadel. Slabší osmnáctistovka má dokonce ještě o pár litrů víc. Mezi nápravami už ale japonské kombi s délkou 2700 mm to čínské překonává. Kufrem ale elektromobil za spalovací konkurencí zkrátka zaostává.

Výbavou se pak Corolla Style dokáže konkurenci bez problémů vyrovnat. Má nouzové brzdění, pomocníka pro jízdu v pruhu, adaptivní tempomat, navigaci s 10,5palcovým displejem, digitální budíky, dvouzónovou automatickou klimatizaci, přední a zadní parkovací senzory, couvací kameru, automatické stěrače, diodová světla nebo 17palcová litá kola.

 

Právě se děje

Další zprávy