Prostor za hubičku i pořádný balík. Vyplatí se opravdu místo SUV koupit kombík?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 6. 2024 6:02
SUV postupně z trhu vytlačila klasické velkoprostorové vozy a průběžně ubírají prodejní čísla také kombíkům. Přitom často v otázce praktičnosti nepřinášejí oproti nim nic moc navíc, v některých případech jsou dokonce menší a za o něco vyšší cenu. Proto nás zajímalo, jestli se SUV oproti kombi v otázce praktičnosti vyplatí. A rozhodli jsme se to zjistit podle toho, kolik stojí litr jejich kufru.

Volkswagen Golf Variant vs. Volkswagen Tiguan

Jeden nedávno omlazený, druhý rovnou v úplně nové generaci. Volkswagen v posledních měsících rozhodně nezahálí a ukazuje jednu novinku za druhou. Omlazený Golf Variant však zůstává stálicí trhu, která se chlubí kufrem o objemu 611 litrů. To Tiguan ve třetí generaci zmohutněl a nabízí i větší kufr, konkrétně se základním objemem 652 litrů.

Relativně nejblíže k sobě mají Tiguan ve výbavě People a Golf Variant též ve výbavě People. Obě jsou akční, Tiguan s 96kW benzinovým mildhybridem s automatem DSG startuje na 959 900 korunách. Golf Variant tuto motorizaci nenabízí, výkonově nejblíže je tak mildhybridní patnáctistovka naladěná na 85 kW také s automatem a cenou od 774 900 korun.

Litr kufru v případě kombíku vychází na 1268 korun, v případě SUV na 1472 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy