Prostor za hubičku i pořádný balík. Vyplatí se opravdu místo SUV koupit kombík?

Jan Matoušek Jan Matoušek
20. 6. 2024 6:02
SUV postupně z trhu vytlačila klasické velkoprostorové vozy a průběžně ubírají prodejní čísla také kombíkům. Přitom často v otázce praktičnosti nepřinášejí oproti nim nic moc navíc, v některých případech jsou dokonce menší a za o něco vyšší cenu. Proto nás zajímalo, jestli se SUV oproti kombi v otázce praktičnosti vyplatí. A rozhodli jsme se to zjistit podle toho, kolik stojí litr jejich kufru.

Škoda Superb Combi vs. Škoda Kodiaq

U mladoboleslavské automobilky můžeme ještě chvíli zůstat a podívat se do střední třídy. Superb i Kodiaq totiž spoustu techniky sdílejí, zároveň oba prošly nedávno generační výměnou. Zatímco kombi se chlubí základním objemem kufru 690 litrů, SUV má dokonce 910 litrů. U něj bereme v potaz pětimístnou verzi, nabízí se totiž i se sedmi sedadly.

Už jsme zmínili, že technicky jsou si oba vozy blízké, což zjednodušilo hledání společného motoru. Stejný je totiž hned základní mildhybridní čtyřválec 1.5 TSI o výkonu 110 kW s dvouspojkovým automatem DSG. Superb Combi jej dá za 975 tisíc korun, Kodiaq pak za 980 tisíc korun.

Na první pohled je tedy jasné, že tady musí čistě na cenu litru kufru SUV zvítězit. U Kodiaqu stojí 1077 korun, u Superbu pak 1413 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy