Změna bodového systému nebo jízdenky za korunu. Co strany slibují ve volbách automobilistům?

Eva Srpová Eva Srpová
19. 10. 2017 6:47
Podívali jsme se do volebního programu deseti stran, které se objevovaly v předvolebních průzkumech na předních pozicích, abychom zjistili, jaká témata v dopravě považují za klíčová. Strany jsme také přímo oslovili, aby nám sdělily, co chtějí nabídnout motoristům. Co považují za své priority v oblasti dopravy? Změnily by bodový systém? Zavedly by elektronické viněty pro osobní vozy? Na odpovědi se podívejte do grafiky.

Veškeré informace týkající se letošních voleb, které jsme publikovali na našem webu, najdete na tomto odkazu.

KDU-ČSL

Foto: Aktuálně.cz

Rovněž tato strana má mezi prioritami jak železniční dopravu, tak i sjednocení tarifů a odbavovacího systému v hromadné dopravě, tedy cestování na jeden jízdní doklad s jakýmkoliv dopravcem.

"Zjednodušíme a snížíme administrativní náročnost v oblasti investorské přípravy a realizace staveb klíčové dopravní infrastruktury a prosadíme účinnější a důslednou penalizaci zhotovitelů staveb a správců komunikací," uvádí se v programu.

KDU-ČSL si klade za cíl modernizaci stávajících železnic pro rychlosti 200 km/h a více, tedy zavedení tzv. konceptu rychlých spojení hlavních přepravních proudů na trase Drážďany - Ústí n/Labem - Praha - Brno - Břeclav, Brno - Přerov - Ostrava - PL/SK, chce revitalizovat železniční nádraží a budovat přestupní terminály a odstavné plochy P+R pro auta a P+B pro cyklisty.

 

Právě se děje

Další zprávy