Změna bodového systému nebo jízdenky za korunu. Co strany slibují ve volbách automobilistům?

Eva Srpová Eva Srpová
19. 10. 2017 6:47
Podívali jsme se do volebního programu deseti stran, které se objevovaly v předvolebních průzkumech na předních pozicích, abychom zjistili, jaká témata v dopravě považují za klíčová. Strany jsme také přímo oslovili, aby nám sdělily, co chtějí nabídnout motoristům. Co považují za své priority v oblasti dopravy? Změnily by bodový systém? Zavedly by elektronické viněty pro osobní vozy? Na odpovědi se podívejte do grafiky.

Veškeré informace týkající se letošních voleb, které jsme publikovali na našem webu, najdete na tomto odkazu.

Foto: ANO

Hnutí ANO si ve volebním programu dává za cíl propojení krajských měst sítí dálnic. "Města na silnicích 1. třídy musí mít obchvaty tak, aby tranzitní doprava nejezdila přes jejich centra. Stát musí rovněž garantovat a podporovat spolehlivou "veřejnou" dopravu na železnici i na silnici. Do dopravní infrastruktury zařadíme i moderní a ekologické módy dopravy - vysokorychlostní železnici, auta na alternativní pohon a autonomní vozidla," uvádí se v programu.

Strana v programu slibuje, že prosadí zákon o liniových stavbách, který umožní, aby povolování výstavby klíčové infrastruktury probíhalo v rámci jednoho úřadu.

V čele ministerstva dopravy aktuálně stojí Dan Ťok z hnutí ANO.

Vyjádření, co tato strana považuje za své prioritní téma v dopravě a jakými kroky ho chce naplnit, její mluvčí redakci neposkytl.

 

Právě se děje

Další zprávy