Změna bodového systému nebo jízdenky za korunu. Co strany slibují ve volbách automobilistům?

Eva Srpová Eva Srpová
19. 10. 2017 6:47
Podívali jsme se do volebního programu deseti stran, které se objevovaly v předvolebních průzkumech na předních pozicích, abychom zjistili, jaká témata v dopravě považují za klíčová. Strany jsme také přímo oslovili, aby nám sdělily, co chtějí nabídnout motoristům. Co považují za své priority v oblasti dopravy? Změnily by bodový systém? Zavedly by elektronické viněty pro osobní vozy? Na odpovědi se podívejte do grafiky.

Veškeré informace týkající se letošních voleb, které jsme publikovali na našem webu, najdete na tomto odkazu.

Foto: Aktuálně.cz

Karel Šidlo, poslanec za stranu KSČM, shrnul pro Aktuálně.cz priority této strany v oblasti dopravy. Podle něj mezi ně patří zjednodušení legislativy související s přípravou dopravních projektů a výkupy pozemků ve veřejném zájmu.

"Naší prioritou je také sloučení a zjednodušení územního řízení s posouzením vlivu na životní prostředí do jednoho kroku přípravy projektů dopravní infrastruktury. Dále chceme přijmout zákon o výstavbě a rozvoji dopravní infrastruktury k dlouhodobé udržitelnosti prioritních dopravních projektů, včetně jejich stabilního financování překračující několik volebních období," říká Karel Šidlo.

KSČM chce také jinak rozdělovat spotřební daň z fosilních paliv a zvýšit tak příjem do Státního fondu dopravní infrastruktury s cílem zajistit finanční zdroj pro rozvoj silniční sítě. Jak by se ale měla rozdělovat, KSČM ani v programu přesně nevysvětluje.

 

Právě se děje

Další zprávy