Těžká konkurence pro Škodu Kamiq. Kia XCeed sází na bohatou výbavu, za jakou cenu?

Jan Matoušek Jan Matoušek
27. 9. 2019 6:02
Segment kompaktních SUV je zase o něco bohatší. Kia do něj uvedla model XCeed, který má sice technický základ stejný jako kompaktní hatchback či kombi Ceed, ovšem nesdílí s nimi téměř žádný díl karoserie. Korejci tak zároveň nabízí své již šesté SUV, kterému bude nepřímo konkurovat i sesterský model Sportage. Podívejte se do galerie na porovnání XCeedu s vybranou konkurencí.
Foto: Kia

Kia XCeed - od 484 980 Kč

Pohled do ceníku odhalí celkem tři výbavové stupně, z nichž jeden je však pouze limitovanou sérií.

Nicméně začít musíme u základní výbavy Comfort. Ta s litrovým tříválcem startuje pod půl milionem korun a obsahuje například udržování v jízdním pruhu, sledování únavy řidiče, nouzové brzdění s detekcí chodců či tempomat. Z komfortních prvků nechybí manuální klimatizace, elektrická okna vpředu i vzadu, rádio s pětipalcovým černobílým displejem či kožený multifunkční volant. XCeed má také již v základu full-LED přední světla, mlhovky, střešní ližiny nebo 16palcová litá kola.

Vyšší stupeň Exclusive, tentokrát již se čtyřválcem 1.4 T-GDI, začíná na 584 980 korunách. Ve výbavě jsou navíc zadní parkovací senzory, dvouzónová automatická klimatizace, multimediální systém s 10,25palcovou obrazovkou a navigací (ten se mimochodem pro standardní Ceed nedodává), vyhřívaná přední sedadla a volant, dešťový senzor, polokožené čalounění nebo 18palcová litá kola.

Na stejné částce jako Exclusive i se stejným motorem startuje také limitovaná edice 75. Ta odkazuje na 75 let od založení značky Kia a bude k dispozici v 75 kusech. Oproti linii Exclusive má takové auto výškově stavitelné sedadlo spolujezdce, žlutý interiérový paket, zadní opěradlo dělené v poměru 40:20:40 (standardně je 60:40) či zatmavená zadní boční skla. Kia uvádí, že dohromady má vůz navíc prvky za 20 tisíc korun.

Nevýhodou je, že pokud budete chtít něco z příplatkové výbavy, až na výjimky je potřeba zvolit některý z paketů. Samostatně není možné prvky doobjednat. Český importér dále nabízí slevu na vůz 20 tisíc korun při výkupu starého auta a dalších 10 tisíc korun při využití značkového financování. Samozřejmostí je již sedmiletá záruka.

 

Právě se děje

Další zprávy