Dostupné auto pro opravdu velké rodiny. Hyundai Staria chce porazit i VW Multivan

Jan Matoušek Jan Matoušek
4. 2. 2022 6:02
Osobní dodávky pomalu nahradily klasická MPV, tedy víceúčelové vozy. Výraznou tváří této kategorie je Volkswagen Multivan, který nedávno přijel v nové, již sedmé generaci. Vyrovnat se mu chce nejeden konkurent, nově se o to snaží korejské Hyundai. Jeho model Staria zaujme na první pohled vnějším designem a naláká i cenou. V galerii najdete nejen rozbor ceníku, ale třeba i porovnání s Multivanem.
Foto: Hyundai

Hyundai Staria Comfort - od 899 990 Kč

První tři výbavové stupně Hyundai Staria mají všechny devítimístný interiér s upořádáním 3+3+3. Základní výbavu Comfort za nejméně 899 990 korun pak nelze koupit jinak než s pohonem předních kol a manuální převodovkou.

Nejde ale o žádnou chudobku. Autu nechybí šest airbagů, udržování jízdního pruhu, nouzové brzdění s detekcí chodců i cyklistů, upozornění na přítomnost cestujících vzadu, čtení dopravních značek s omezením rychlosti nebo tempomat. Posuvné boční dveře jsou po obou stranách automobilu, dále nechybí manuální klimatizace s výdechy pro druhou a třetí řadu sedadel, rádio s osmipalcovou obrazovkou a bezdrátovým Apple CarPlay a Android Auto, 10,25palcové digitální budíky, bezklíčkové odemykání nebo zadní parkovací kamera a senzory. Co základní verze bude postrádat je diodová světelná lišta vpředu, hlavní světla jsou pouze halogenová a 17palcová kola ocelová s kryty. Příplatek je jediný: 24 900 korun za metalízu.

 

Právě se děje

Další zprávy