Exkluzivní data o inzerci ojetin: Passatů je v bazarech víc než Superbů

Martin Přibyl Martin Přibyl
5. 10. 2018 6:02
Čím dál více dieselů a čím dál více BMW. Kromě dovezených ojetých vozů u nás množství nabízených ojetin doplňují i vyřazené vozy z firemních flotil. Podívejte se na přehled nejčastěji nabízených modelů.

Seriál o českém trhu s ojetými vozy (druhý díl). Jaká auta si Češi nejraději kupují v bazarech? Jaká dovážejí ze zahraničí? Jak se na tom všem projevila aféra Dieselgate a do jakých modelů má smysl investovat s ohledem na zůstatkovou hodnotu? Ve spolupráci se společností Cebia a s využitím dat Svazu dovozců automobilů mapujeme situaci na českém trhu s ojetinami.

Ve druhém díle se budeme věnovat inzerci. Srovnáváme podíl jednotlivých modelů v inzerci za první pololetí roku 2018.

Foto: Škoda Auto

2. Škoda Fabia: 7,52 %

Podíl inzerátů Fabie meziročně klesl, mladoboleslavské malé auto se ale s přehledem drží na druhém místě. Podobně jako v případě Golfu nebo Focusu se ceny nejlevnějších kusů pohybují na takřka symbolických 10 000 Kč. Pozor na to, že první kousky třetí generace se cenově překrývají s posledními Fabiemi druhé generace. Mají přitom často podobný nájezd, lepší volbou je rozhodně novější model. Je prostornější a oblíbené (silné a úsporné) motory 1.2 TSI už nemají náchylný rozvodový řetěz, jehož selhání může být pro pohonnou jednotku fatální.

 

Právě se děje

Další zprávy