Dříve Favorit, dnes Porsche Cayenne. Toto jsou nejdražší auta z Česka i Slovenska

Jan Matoušek Jan Matoušek
11. 2. 2022 6:02
Změnilo se hodně. Před třiceti lety patřily k nejdražším modelům z tehdejšího Československa Škoda Favorit a Tatra 613, k nimž se až později začaly přidávat další. Na Slovensku třeba od VW, v Česku od rozšiřující se nabídky Škody. Dnes se v obou zemích vyrábějí auta s cenou hravě překračující milionovou hranici. Aktuálně.cz dala dohromady přehled nejdražších aut vyráběných v Česku a na Slovensku.

V přehledu jsou zahrnuty modely vždy v nejdražších ceníkových verzích bez příplatků. Zahrnuty jsou jen vozy vyráběné sériově, nikoliv malosériově nebo ručně.

Škoda Enyaq RS iV - 1 559 900 Kč

Nejdražším autem vyráběným v Česku, konkrétně v Mladé Boleslavi, je (nebo se velmi brzy stane) Škoda Enyaq Coupé RS iV. Vrcholná verze elektrického SUV přijde na 1 559 900 korun, přičemž je vybavená dvěma elektromotory s celkovým výkonem 220 kW, baterií s využitelnou kapacitou 77 kWh a zrychluje na 100 km/h za 6,5 vteřiny. Vedle toho má vůz také sportovní podvozek, upravený design exteriéru a interiéru a především: kdo chce po následujícího asi půl roku Enyaq iV s karoserií kupé, jinou možnost než RS ani nemá.

Klasicky střižený Enyaq iV se jako RS zatím nedělá, jeho vrcholem je tak model iV 80x Sportline. Ten má podobně jako RS dva elektromotory, a tedy pohon všech kol, ale také jen 195 kW. A stojí od 1 399 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy