Jaká auta mohou u Čechů nahradit Fabii Combi? Deset alternativ za oblíbené malé kombi

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 2. 2022 6:02
Minulý týden vyšla najevo informace, že Škoda v Česku ukončila přijímání objednávek na oblíbenou Fabii Combi. V ceníku stojí, že vybírat je možné jen ze skladových zásob, případně je možné zamířit také mezi ojetiny. Co když ale zájemce o prostorné auto za cenu kolem 400 tisíc korun ojetinu nechce? Redakce Aktuálně.cz vybrala několik modelů, které by Fabii Combi mohly částečně nahradit.
Foto: Kia

Kia Ceed SW - od 419 980 Kč

Kia Ceed SW sdílí stejný technický základ se zmiňovaným Hyundai i30 Kombi, znamená to tak rozvor o délce 2650 mm. Má ale také o kousek větší kufr s objemem 625 až 1694 litrů. Ještě více než u Hyundai však platí, že Ceed SW stojí víc peněz.

Přijde nejméně na 419 980 korun, přičemž pod kapotou má 74kW přeplňovaný litrový tříválec. Na rozdíl od Hyundai se Kia nabízí jen s přeplňováním, dokonce má i naftové agregáty, přičemž se pohybuje ve spektru 74 až 118 kW. Dostupná je i dvouspojková automatická převodovka. Výhodou může být plug-in hybridní ústrojí, které však zájemce o Fabii Combi pravděpodobně zajímat nebude. Více než u i30 Kombi tedy platí, že Ceed SW je sice větší, ale i dražší než končící malé kombi.

O něco levněji může zájemce o Ceed dostat hatchback, který startuje na 394 980 korunách. Ovšem je potřeba počítat s menším kufrem.

 

Právě se děje

Další zprávy