Jaká auta mohou u Čechů nahradit Fabii Combi? Deset alternativ za oblíbené malé kombi

Jan Matoušek Jan Matoušek
2. 2. 2022 6:02
Minulý týden vyšla najevo informace, že Škoda v Česku ukončila přijímání objednávek na oblíbenou Fabii Combi. V ceníku stojí, že vybírat je možné jen ze skladových zásob, případně je možné zamířit také mezi ojetiny. Co když ale zájemce o prostorné auto za cenu kolem 400 tisíc korun ojetinu nechce? Redakce Aktuálně.cz vybrala několik modelů, které by Fabii Combi mohly částečně nahradit.
Foto: Fiat

Fiat Tipo Kombi - od 439 900 Kč

Jenže po korejské dvojici zeje mezi dostupnými kompaktními kombi docela prázdnota. Auta jako Seat Leon Sportstourer, Škoda Octavia Combi, Ford Focus Kombi nebo Renault Mégane Grandtour překračují anebo výrazně atakují půlmilionovou hranici. Kdo si tak nevybere Korejce, má mezi ještě relativně dostupnějšími kompaktními modely vlastně jedinou volbu - Fiat Tipo Kombi, který už ale stojí nejméně 439 900 korun a pohybuje se relativně na cenové hraně zájemce o Fabii.

Auto s rozvorem 2638 mm má kufr se základním objemem 550 litrů, což je o kousek více, než má model z Mladé Boleslavi. Tipo se pak nabízí jen se dvěma motory - 74kW přeplňovaným benzinovým tříválcem, nebo 96kW naftovým čtyřválcem. Základní výbava je pak porovnatelná s nejlevnější Fabií.

Z nabídky Fiatu by teoreticky mohl jako alternativa k Fabii Combi sloužit třeba také už trochu zapomenutý Fiat 500L, tedy malé MPV s posuvnou zadní lavicí a kufrem o objemu 412 až 455 litrů podle polohy opěradel. To se se 70kW atmosférickou čtrnáctistovkou o výkonu 70 kW nabízí od ceníkových 409 400 korun, ovšem jen ze skladových zásob. Váže ho tedy stejný problém jako Fabii, kterou navíc sice překonává rozvorem, ale ne objemem kufru. Za zmínku stojí i "krátké" Tipo, jehož kufr má ale jen 440 litrů a v Česku stojí od 409 900 korun.

 

Právě se děje

Další zprávy