Ceny rostou, ale ne všem stejně. Deset ojetin, které dnes pořídíte nejvýhodněji

Martin Frei Martin Frei
30. 5. 2022 6:01
Ceny aut z druhé ruky překonávají rekordy. Průměr vytrvale stoupá, nahoru ho ale táhnou nejžádanější modely několika značek jako Golf, Octavia nebo Dacia Sandero. Co najdeme na levnějším břehu? Logicky jde o auta méně přitažlivá či méně praktická. Cenově jsou níž právě proto, že si neměla čím získat okruh ctitelů. Přesto jsme mezi nimi našli deset tipů se spolehlivou technikou, která vás nezradí.
Foto: Ford

Ford Kuga 2013 až 2019

Náš tip: 2.0 TDCi 2017, 100 000 km, 500 000 Kč
Srovnatelný Volkswagen Tiguan: dražší o 130 000 Kč
Že má Ford Kuga o tolik rychlejší propad hodnoty než rival Volkswagenu, je jedna z největších záhad současného trhu. Platilo to už před cenovým zemětřesením posledních dvou let a souvisí to nejspíše s celkovým ústupem Fordu ze slávy. To je na jednu stranu škoda, ale na druhou skvělá šance dobře koupit ojetinu.
Kuga je totiž stejně pohodové, prostorné i spolehlivé auto jako Tiguan a není důvod se jí vyhýbat. Diesel 2.0 TDCi patří k osvědčeným nezmarům, vyhnout se musíte jen nepovedené samočinné převodovce Powershift. U benzinu byl důležitý přechod ze zlobivého 1.6 Ecoboostu na spolehlivou patnáctistovku se stejným přízviskem, který se odehrál na podzim 2014. I tak ale platí, že motor s přímým vstřikováním není nejvhodnější pro časté krátké jízdy za studena.

 

Právě se děje

Další zprávy