Ceny rostou, ale ne všem stejně. Deset ojetin, které dnes pořídíte nejvýhodněji

Martin Frei Martin Frei
30. 5. 2022 6:01
Ceny aut z druhé ruky překonávají rekordy. Průměr vytrvale stoupá, nahoru ho ale táhnou nejžádanější modely několika značek jako Golf, Octavia nebo Dacia Sandero. Co najdeme na levnějším břehu? Logicky jde o auta méně přitažlivá či méně praktická. Cenově jsou níž právě proto, že si neměla čím získat okruh ctitelů. Přesto jsme mezi nimi našli deset tipů se spolehlivou technikou, která vás nezradí.
Foto: Peugeot

Peugeot 508 2010 až 2018

Náš tip: 2.0 HDI 2015, 150 000 km, 240 000 Kč
Srovnatelný Volkswagen Passat: dražší o 100 000 Kč
Srovnání s etalony prostoru tu vyznívá nastejno. Peugeot má přehnaně nízkou karoserii a špatně se do něj nastupuje. Vzadu se sedí u podlahy se skrčenýma nohama a sedák je krátký. Zarážející je naprostý nedostatek odkládacích prostor na telefon nebo klíče.
Kvalita zpracování je ale přece jen lepší než u Renaultu Laguna, vyspělejší podvozek s nezávislým zavěšením zadních kol také dokáže spojit obratnost s vyšší mírou komfortu.
Především však Peugeot 508 netrápí vůbec žádné systémové poruchy. Dvoulitrový diesel s manuální převodovkou je přitom pracant k neutahání, takže celek za požadované peníze rozhodně stojí. Kdo není náročný na zavazadla, může ještě trochu ušetřit koupí méně oblíbeného sedanu.
Menší diesel 1.6 HDI v tak těžkém autě už moc nafty neušetří. Benzin je u tohoto vozu zcela ze hry, motor 1.6 THP trápí zanášení karbonovými úsadami, drahé poruchy turbodmychadel a vytahávání rozvodového řetězu.

 

Právě se děje

Další zprávy