Ceny česko-španělského SUV Seat Ateca známy. Příbuzný VW Tiguan a nové Škody Yeti je od 523 900 Kč

Radek Pecák Radek Pecák
1. 6. 2016 12:48
V základní verzi bude mít automobil pohon pouze předních kol a pod kapotou umístěný tříválcový benzinový motor o zdvihovém objemu válců pouze jeden litr.
Seat Ateca je model, který má pomoci španělské značce výrazně zlepšit hospodaření.
Seat Ateca je model, který má pomoci španělské značce výrazně zlepšit hospodaření. | Foto: Seat

Tuzemské zastoupení automobilky Seat zveřejnilo ceny svého prvního SUV. Automobil, který budou montovat ruce českých dělníků v závodě Škody ve východočeských Kvasinách, má cenovky počínající částkou 523 900 Kč.

Za tuto částku zájemci získají vůz poháněný litrovým tříválcem spotřebovávajícím 5,2 litru benzinu na sto kilometrů. Výkon činí 85 kW.

V nižším ze dvou nabízených stupňů výbav je ve voze například sedm airbagů, asistent pro rozjezd do svahu, tempomat, zadní parkovací senzory, dvouzónová automatická klimatizace, elektrické ovládaní pro všechna boční okna, elektrické ovládání vnějších zpětných zrcátek, palubní počítač, multimediální systém s pětipalcovým dotykovým displejem, sedmnáctipalcová kola z lehkých slitin, podélné střešní nosiče, mlhovky, ambientní osvětlení interiéru, kožený multifunkční volant a středové loketní opěrky vpředu i vzadu.

Za vyšší stupeň výbavy Xcellence, který se pozná například podle o palec větších kol, dvojité koncovky výfuku, předních světlometů z LED diod, lepšího multimediálního systému s již osmipalcovým displejem, sportovních sedaček a bezklíčkového odemykání a startování vozu, se připlácí 46 000 Kč.

Nejlevnější verzi s pohonem všech kol (budou mít na středovém panelu otočný knoflík voliče jízdních režimů) pohání benzinová čtrnáctistovka s výkonem 110 kW). Její cena je 612 900 Kč.

Za auto s dieselovým agregátem (1,6 TDI - 85 kW) se bude u dealerů platit přinejmenším 568 900, dieselová čtyřkolka se pojí vždy s dvoulitrovým TDI a má ceny začínající na úrovni 665 900 Kč.

Také automat se bude nabízet pouze u varianty 2,0 TDI, v nižším stupni výbavy bez pohonu všech kol. Naopak ve výbavě Xcellence se převodovka DSG spojí s pohonem všech kol a motorem 2,0 TDI v nejvyšší 140kilowattové specifikaci. Takové auto se pak bude nabízet za 843 900 Kč, což je vůbec nejvyšší položka v oficiálním ceníku. 

 

Právě se děje

Další zprávy