Seat slaví 20 let sportovních vozů Cupra. Testovali jsme poslední a nejrychlejší z nich

Seat slaví 20 let sportovních vozů Cupra. Testovali jsme poslední a nejrychlejší z nich
Nový Seat Leon Cupra 290 se prodává ve třech karosářských verzích. Zleva kombík ST, uprostřed pětidveřová verze a vpravo třídveřová SC.
Poblíž Barcelony jsme mohli novinku řídit na uzavřené silnici o délce přibližně pěti kilometrů. Ocenili jsme hlavně snadnost jejího ovládání, ochotu zatáčet a sympatický zvuk motoru.
Hlídali nás policisté, zdravotníci i hasiči. Ukázalo se, že to bylo potřeba. Portugalský kolega vylétl ze silnice, prorazil olejovou vanu a na vozovku vypustil spoustu oleje.
Pětidveřový hatchback Leon Cupra 290 je nejlevnější. Prodává se od 724 900 Kč.
Foto: SEAT, Ondřej Běhal
Ondřej Běhal
19. 2. 2016 18:24
Zkratkou CUPRA (CUP Racing) se už dvacet let označují sportovně laděné verze modelů značky Seat. Testovali jsme v okolí Barcelony nejnovější a nejsilnější z nich – Leon Cupra 290, u něhož číslice za názvem vozu znamená maximální výkon udávaný v koních. Měli jsme možnost novinku vyzkoušet i na uzavřené silnici nebo na chátrajícím oválném okruhu Sitges-Terramar. V galerii najdete kromě fotografií z testování nového Seatu Leon Cupra 290 také snímky starších seatů s označením Cupra včetně první Ibizy z roku 1996 a jejich některých závodních verzí.

Nový Seat Leon Cupra 290 už se prodává v Česku a zákazníci i prodejci právě dostávají první auta. Porovnali jsme kombi verzi ST s Fordem Focus ST kombi a Škodou Octavia RS Combi – podívejte se zde.

 

Právě se děje

Další zprávy