BMW posadilo limuzínu řady 7 na chůdy. Nová X7 má největší ledvinky v historii

Jan Matoušek Jan Matoušek
18. 10. 2018 14:30
BMW patrně uzavírá svou nabídku vozů kategorie SUV. Zatímco loni uvedená X2 se zařadila k nejmenším sportovně-užitkovým autům značky s modrobílou vrtulí, aktuální novinka je tím největším. X7 totiž není ničím jiným než limuzínou řady 7 s trochou světlé výšky navíc a velkými ledvinkami. Cíle jsou jasné - Mercedes GLS, Range Rover a možná i Rolls-Royce Cullinan.

Přehled aktuálně nabízených vozů BMW na českém trhu najdete zde.

Bentley Bentayga

Charakterem možná trochu odlišné, nicméně stále jedno z nejluxusnějších SUV na světě. Bentley Bentayga budí vášně svým designem, a to už od představení před několika lety. Na rozdíl od BMW nemá tři řady sedadel, na druhou stranu ale umí nabídnout třeba speciální variantu pro sokolníky (více de dozvíte zde).

Na silnici ale ani tak nejde o žádného drobečka - vždyť na délku má 5140 mm. Jen mezi nápravami na mnichovského konkurenta nestačí, 2995 mm je v této společnosti zkrátka málo. Navíc původ vozu se může, třeba ve srovnání s Range Roverem nebo Rolls-Roycem Cullinan zdát trochu plebejský. Platforma totiž vychází z Audi Q7.

Pod kapotou ale tento nedostatek jen těžko poznáte. Vrcholný šestilitrový dvanáctiválec totiž nabízí 447 kW. Zahanbit se nenechá ani menší pětilitrový osmiválec se 404 kW. Ještě donedávna byl pro spořivé zákazníky v nabídce i diesel, ten ale Bentley nedávno z nabídky stáhlo. Nahradit jej může mimo jiné plug-in hybrid. Ceny jsou i kvůli rozmanitým příplatkům značně individuální, základní model ale přesahuje čtyři miliony korun.

 

Právě se děje

Další zprávy