Třicet let od premiéry. Veterány se letos stávají třeba první Hummer nebo Alfa 155

Jan Matoušek Jan Matoušek
3. 1. 2022 6:02
S novým rokem už tradičně míří do skupiny možných veteránů řada automobilů. Vedle splnění mnoha podmínek k tomu stačí zdánlivě jediné, stáří alespoň 30 let. Loni už se do kategorie aut vhodných pro veteránskou značku zařadilo několik naprosto běžných modelů a jinak tomu není ani letos. Veterány totiž mohou být auta vyrobená v roce 1992. Na zajímavé novinky toho roku se podívejte do galerie.
Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C140

Loni slavil 30 let od představení slavný mamut alias Mercedes-Benz třídy S generace W140, letos si stejné výročí připomíná z něj odvozené kupé C140, od roku 1996 známé pod označením CL. Pětimetrové model zaujal podobně jako sedan majestátním a nezaměnitelným designem karoserie, dále vysokou kvalitou a samozřejmě také velkými a silnými motory.

V roce 1992 si zájemce mohl vybrat variantu 500 SEC s osmiválcem nebo 600 SEC s 290kW dvanáctiválcem (v kupé s trojcípou hvězdou poprvé). Ostatně menší jednotka než s osmi válci se za celou dobu výroby pod dlouhou přední kapotou ani neobjevila. Produkce nakonec skončila v roce 1998, nabídka aut z prvního roku výroby však není úplně široká a zájemce si tak na ideální kus nejspíše bude muset počkat.

 

Právě se děje

Další zprávy