Hokejoví 'tvrďáci' a jejich auta. Překvapí, čím někteří extraligoví bojovníci jezdí

Eva Srpová Eva Srpová
6. 6. 2023 5:48
Jací jsou nejdrsnější obránci v extralize řidiči? Mají rádi silné extrovertní stroje, nebo se "vybijí" na ledě a za volantem jsou beránci? Oslovili jsme osm hokejistů, kteří jsou podle hodnocení Radegast indexu nejtvrdšími bojovníky v extralize, aby se pochlubili, jakými auty jezdí, co bylo jejich prvním vozem nebo po jakém stroji pořád touží. Odpovědi často překvapí.

Tomáš Havlín & BMW 1

Tomáš má rád značku BMW. Momentálně jezdí modelem 130i generace E81 z roku 2008, které si pořídil před třemi lety, před ním jezdil také v jedničkovém bavoráku, ale slabší motorizaci - 118i.

"Chtěl jsem tehdy hatchback s atmosférickým motorem, manuálem a pohonem zadních kol. Logicky tedy nebylo moc jiných možností než BMW. Auto se mi velmi zalíbilo především jízdními vlastnostmi a celkovým projevem. A tak jsem si časem pořídil nejsilnější verzi 130i a původní 118i jsem daroval rodičům, kterým stále věrně slouží."

Tomáš si na autě rád dělá i různé úpravy a opravy. "Zatím nemám děti, tak na to mám i čas. Po hokejové sezoně trávím volno v garáži namísto dovolené u moře. I proto mé BMW má upravený podvozek včetně ramen, nápravnice i hydraulického řízení místo původního elektrického. Spíš bych řekl, že má podvozek jako M3," směje se. 

Proto asi ani nikoho nepřekvapí, po jakém autě touží. "Vysněný vůz? Puzzle ze dvou modelů BMW, konkrétně BMW 1M Coupe, ale s motorem S65 V8 z modelu E92 M3 a manuální převodovkou. Pár firem ho umí postavit. Podle mě je to nejlepší BMW, které BMW oficiálně nikdy nevyrábělo," popisuje.

Nepohrdnul by ale ani GMA T.50 od konstruktéra Gordona Murraye nebo Porsche 911 od úpravce Singer, Porsche 911 GT3 a GT3 RS či Caterhamem 620R nebo Lotusem Exige.

 

Právě se děje

Další zprávy