reklama
jídlo
Návrat ke sporáku. Boom rozvážkových služeb se nekoná, vsadily na příliš vysoké marže
Zákazníci rozvážkových služeb - tedy restaurace - spíše kolabují. Děje se tak pod tlakem pandemie i vysokých marží za rozvážku.
Rozvážková služba Uber Eats v Česku končí. Nepomohl ani velký zájem během koronakrize
Oznámení o ukončení provozu paradoxně přichází v době, kdy se rozvážkovým službám velmi daří.
Byznys s rozvozem jídla má zlaté časy. Třetinu jim dáme na provizi, naříkají podniky
Rozvozci jídla si i v koronakrizi účtují značné provize - a to často jak od zákazníka, tak i od restaurace. Má to ale podle nich svůj smysl.
Jsme národ bramborového salátu. Symbolem Vánoc za socialismu ale byly spíš mandarinky
Téměř devět z deseti Čechů si štědrovečerní večeři nedovede představit bez bramborového salátu. Stejně tomu bylo před rokem 1989.
Přehled
Smažená kuřata v Česku slaví 25 let. Na KFC už v počtu poboček nestačí ani McDonald's
Trh fastfoodových restaurací za poslední čtvrtstoletí řádně zhoustl, podívejte se, které značky můžete v Česku potkat.
Továrna na svíčkové. Vyrobí jich 50 tisíc a díky tajné metodě vydrží tři roky
Prohlédnout si
20 fotografií
Po jídle z prášku přichází Mana s rostlinným burgerem. Nabízí ho Čechům v předprodeji
Prvním zákazníkům v Česku a Německu novinku doručí na konci března příštího roku.
Mikuláš jako svátek levné "tukolády". Jak poznat čokoládu od pouhé sladké hmoty
Hliníkový obal s obrázkem pekelníka či anděla může skrývat hmotu, která čokoládu nikdy nespatřila.
Spotřeba masa roste. Češi sní za rok přes 80 kilo, z grilování se stala národní vášeň
Celková spotřeba potravin na osobu včetně vyhazovaných zbytků činila loni 789,7 kilogramu, což bylo proti roku 1989 o 17,4 kilogramu méně.
V Praze dnes nedoručujeme. Distribuční firmy a e-shopy čekají v centru dopravní chaos
Některé firmy navyšují kapacity kurýrů, i když s omezením služeb pro zákazníky částečně počítají také.
Přehled
Farma u Pelhřimova zkoušela ryby udit i nakládat. Prorazila ale až s kapří paštikou
Farma Poříčí u Pelhřimova začala vyrábět vlastní paštiku z kaprů. Chce tak zvýšit poptávku po kapřím mase, které je podle ní nedoceněné.
Foto: Kachna z "Kachny". Jak si šéfkuchař předělal Citroën 2CV na pojízdnou kuchyň
Prohlédnout si
11 fotografií
Kuřata z Agrofertu nahradit nelze, tvrdí KFC. Počtem poboček už dotahuje McDonald's
Firmě by se mělo podařit předběhnout v počtu poboček konkurenční řetězec McDonald's. Roční tržby má však konkurence stále vyšší o dvě miliardy korun.
Přehled
Za podpory:
Svaz ekologických zemědělců PRO-BIO
Česká biopotravina roku 2019: Nejlepší výrobky, které v sobě nepotřebují chemii
Odborná porota vybrala v letošním osmnáctém ročníku soutěže Česká biopotravina roku vítěze například mezi biovíny či steakovými biomasy.
Za běžný nákup zaplatí Češi o stokorunu víc než loni. Prudce zdražila hlavně zelenina
Nejvýraznější nárůst ceny je patrný u cibule. Zákazníci letos o prázdninách platí za kilogram 32,52 koruny, zatímco loni to bylo 15,40 koruny.
Přehled
Řízek za volant nepatří. Co by správně měl jíst řidič nebo profesionální závodník?
Myslíte si, že jako řidič nemusíte řešit jídelníček? Omyl. Nevhodná strava negativně ovlivňuje pozornost za volantem.
Řízky z Icelandu obsahovaly tvrdé kusy plastů, zjistili veterináři. Prodej zakázali
"Spotřebitelé, kteří si mražené kuřecí řízky koupili bez ohledu na datum nákupu, je mohou vrátit v místě prodeje," uvedl mluvčí SVS.
Počet restaurací v Česku roste. Navzdory EET, nedostatku číšníků i zákazu kouření
V roce 2016 bylo založeno v Česku 2471 restaurací. Je to dosud nejvíce. V roce 2017 jich vzniklo 2050 a loni 1613.
Knedlo-vepřo-zelo nikdy nebylo dražší, všímá si Bloomberg. Mor zvedá ceny prasat
Podle Bloombergu bude cena masa v následujících měsících růst kvůli velké poptávce z Číny a dalších asijských zemí.
Nepěkné potraviny občas vyhodí třetina Čechů. Plýtvání přitom považují za problém
Důvodem pro snížení plýtvání by podle Čechů byla nejčastěji úspora peněz, ale podle většiny lidí i omezení ekologické zátěže.
Předchozí
3
Pokračovat
reklama
Nejnovější zprávy do e-mailu
Přihlášením k newsletteru beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle
Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů
, a souhlasím se
Všeobecnými obchodními podmínkami
vydavatelství Economia, a.s.
reklama
reklama