Foto: Továrna na svíčkové. Vyrobí jich 50 tisíc a díky tajné metodě vydrží tři roky

Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
Aktualizováno 19. 1. 2019 9:46
Svíčková v sáčku bez konzervantů, kterou můžete skladovat v pokojové teplotě minimálně tři roky, pak otevřít, ohřát a sníst. Takovou vyrábí rodinná firma Expres Menu z Trutnova, která právě finišuje s dostavbou nové výrobní haly. "Ve stávajícím provozu jsme zvládli dva tisíce jídel denně, nově bychom chtěli řádově pět tisíc," plánuje ředitel Petr Sogel. Při té příležitosti plánují s firmou prorazit i v zahraničí, včetně Ameriky. Sebedůvěra jim nechybí, ostatně svůj postup mají celosvětově patentovaný. Podívejte se, jak se jejich balená jídla vyrábí.
 

Právě se děje

před 2 hodinami

Federer rozdrtil Albota, v Basileji je už posedmnácté ve čtvrtfinále

Miláček domácích fanoušků Roger Federer porazil v druhém kole v Basileji 6:0, 6:3 Moldavana Radu Albota a při 19. startu na halovém turnaji v rodném městě si zahraje 17. čtvrtfinále. V dosavadních dvou zápasech prohrál slavný švýcarský tenista jen pět gamů.

Osmatřicetiletý Federer dnes navázal na úvodní výhru nad Němcem Peterem Gojowczykem za 53 minut a s Albotem se zdržel jen zhruba o deset minut déle. Na kurtu tak grandslamový rekordman nestrávil ještě ani dvě hodiny a upravil svou bilanci v St. Jakobshalle na 73:9.

Federer útočí v Basileji na jubilejní desátý titul, což se mu letos povedlo už na trávě v Halle. Ve čtvrtfinále se může střetnout s krajanem Stanem Wawrinkou, jehož ještě ve 2. kole čeká Američan Frances Tiafoe.

Zdroj: ČTK
Další zprávy