Továrna na svíčkové. Vyrobí jich 50 tisíc a díky tajné metodě vydrží tři roky

Podívejte se, jak se vyrábí nekazící se svíčková.
Svíčková v sáčku bez konzervantů, kterou můžete skladovat v pokojové teplotě minimálně tři roky, pak otevřít, ohřát a sníst. Takovou vyrábí rodinná firma Expres Menu z Trutnova. Není to žádná velká magie. Jako před každým vařením se i zde musí nejdříve nakrájet veškeré suroviny.
Aby výsledek nakonec vypadal na pultech takto. Podnik prodává trvanlivá jídla bez konzervantů, díky postupu výroby, který má český patent. Na ten se nyní podíváme.
Ale ještě předtím je na řadě dotaz, kdo za tím stojí. Tito tři muži, tedy spíše ti dva starší. Otec Petr a syn Adam Sogelovi z Trutnova. Petr Sogel se přitom prý inspiroval u Napoleona, který hledal způsob, jak uchovat jídlo na cestách pro své vojáky, až pro něho lahůdkář Nicholas Appert vynalezl konzervu. "Říkal jsem si, že když to dokázali tehdy oni, proč bychom to nezvládli dnes my?"
Jak se tedy patentovaná svíčková vyrábí?
Foto: Jakub Plíhal
Jakub Plíhal Jakub Plíhal
Aktualizováno 20. 12. 2019 11:32
Svíčková v sáčku bez konzervantů, kterou můžete skladovat v pokojové teplotě minimálně tři roky, pak otevřít, ohřát a sníst. Takovou vyrábí rodinná firma Expres Menu z Trutnova, která kvůli tomu postavila i novou výrobní halu. Svůj postup mají celosvětově patentovaný. Podívejte se, jak se jejich balená jídla vyrábí.
 

Právě se děje

Další zprávy