Rozvážková služba Uber Eats v Česku končí. Nepomohl ani velký zájem během koronakrize

Ekonomika ČTK Ekonomika, ČTK
Aktualizováno 4. 5. 2020 14:19
Společnost Uber Eats, která se specializuje na rozvoz jídla, v Česku končí. V pondělí o tom informovala agentura Reuters. Informaci poté potvrdila i firma.
Uber Eats
Uber Eats | Foto: Uber

"Po letech partnerství s místními restauracemi, kterým jsme umožnili snadný a spolehlivý rozvoz jídla, jsme došli k nelehkému rozhodnutí ukončit ve středu 3. června činnost Uber Eats v České republice," uvedla v pondělním oznámení pro zákazníky v ČR firma.

Spolu s Českem Uber Eats opouští také dalších šest zemí, a to Rumunsko, Ukrajinu, Egypt, Honduras, Uruguay a Saúdskou Arábii.

Společnost Uber Eats začala v Praze fungovat v roce 2018. Nejprve rozvážela ze čtyř pražských restaurací McDonald's, a to z lokalit Muzeum, Vodičkova, Florenc a Eden. Později služby rozšířila. Ke konkurentům patří služby Dáme Jídlo, Bolt Food či Wolt.

Uber v Praze poskytuje také klasické přepravní služby, těch se ukončení činnosti netýká. "Odchod Uber Eats z České republiky nás mrzí. Možnost objednávat si jízdy Uberem ale zůstává i nadále. Naší hlavní prioritou je teď minimalizovat dopad na naše ceněné zaměstnance, partnerské restaurace, partnerské kurýry a zákazníky, kteří nás podporovali," dodala firma.

Oznámení o ukončení provozu Uber Eats paradoxně přichází v době, kdy se rozvážkovým firmám velmi daří, jak upozornilo Aktuálně.cz. Důvodem je koronavirová krize. V uplynulých dvou měsících se většina restaurací napojila na rozvozové služby a marže rozvážkových společností činí kolem 30 procent z obratu, což je podle názorů některých provozovatelů restaurací příliš moc.

 

Právě se děje

Další zprávy