Ondřej Neufus,
ČTK
22. 12. 2019 11:35
První restaurace původem amerického řetězce Kentucky Fried Chicken (KFC) v Česku se otevřela před 25 lety - 22. prosince 1994. Od té doby tu vyrostlo přes sto dalších poboček, řetězec řízený z polské Vratislavi jich tak má už víc než konkurenční McDonald's. Trh fastfoodových restaurací za poslední čtvrtstoletí řádně zhoustl, podívejte se, které značky můžete v Česku potkat.
Bageterie Boulevard
V roce 2003 podnikatel Petr Cichoň otevřel první pobočku svého řetězce Bageterie Boulevard v Praze 6 na Vítězném náměstí. Nyní má v Česku 41 restaurací, z toho 22 v Praze.
Cichoň v roce 2019 otevřel také nový český koncept pizzerie s názvem 360pizza. První kamenná restaurace se otevřela opět v pražských Dejvicích.