Ekonomika
7. 12. 2015 17:44
Státní zemědělská a potravinářská inspekce uzavřela během uplynulých deseti týdnů dalších čtyřicet provozoven. Typickými důvody byly rozsáhlé a dlouhodobé zanedbání úklidu, výskyt škůdců, hromadění odpadu, absence přístupu k teplé vodě a další prohřešky, které přímo ohrožují zdraví spotřebitele. Projděte si jejich abecední přehled.
Gyros Grill, Náchod
Gyros Grill (kontrolovaná osoba: Petr Ptáček), Běloveská, 547 01, Náchod.
Provozovna byla špatně zabezpečena proti pronikání škůdců, což mělo za následek výskyt myšího trusu. Inspektoři SZPI na stropě objevili plíseň a ventilační zařízení bylo v tristním stavu co do čistoty. V průběhu kontroly byla v kuchyni domácí zvířata (dva psi). Přítomnost domácích zvířat je hrubým proviněním proti správným hygienickým zásadám ve výrobě potravin.