Ekonomika,
SZPI
23. 1. 2017 6:38
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla za poslední tři měsíce nedostatky v téměř padesáti prodejnách, restauracích, barech či výrobnách potravin po celém Česku. Podívejte se na jejich přehled sestavený podle informací z portálu PotravinyNaPranyri.cz. V naprosté většině případů už byly tyto podniky po krátkém zákazu znovu otevřeny. Do přehledu se dostanete kliknutím na úvodní fotku.
Danh Khanh Tran, Bílá Třemešná, okr. Trutnov
Zjištěné skutečnosti:
- Výskyt myšího trusu.
- Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců.
- Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo výčepního skla.
- Špatné hygienické podmínky na toaletách.
- Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou.
- Výskyt plísní na provozovně.
- Výrazně zanedbaný úklid.
- Hromadění odpadů.
- Nezajištění odvozu potravinářského odpadu.
- Výrazné znečištění všech prostor.
- Nečistoty na stěnách.
- Nečistoty na podlaze.
- Nečistoty na regálech či zařízeních.
- Poškození stěn.
- Prostory provozovny využívány i pro činnosti nesouvisející s provozováním potravinářského podniku.
- Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi.
Datum uzavření: 16. 1. 2017
Datum uvolnění zákazu: 19. 1. 2017