Myši, špína, nebo jiný problém. Nový seznam podniků, které trestala potravinářská inspekce

Ekonomika Ekonomika, SZPI
23. 1. 2017 6:38
Státní zemědělská a potravinářská inspekce našla za poslední tři měsíce nedostatky v téměř padesáti prodejnách, restauracích, barech či výrobnách potravin po celém Česku. Podívejte se na jejich přehled sestavený podle informací z portálu PotravinyNaPranyri.cz. V naprosté většině případů už byly tyto podniky po krátkém zákazu znovu otevřeny. Do přehledu se dostanete kliknutím na úvodní fotku.
Jeden z podniků, který neuspěl při kontrole SZPI
Jeden z podniků, který neuspěl při kontrole SZPI | Foto: SZPI

Danh Khanh Tran, Bílá Třemešná, okr. Trutnov

Zjištěné skutečnosti:

  • Výskyt myšího trusu.
  • Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců.
  • Nezajištěný přístup k teplé vodě - nebyla možná hygienická očista nádobí nebo výčepního skla.
  • Špatné hygienické podmínky na toaletách.
  • Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou.
  • Výskyt plísní na provozovně.
  • Výrazně zanedbaný úklid.
  • Hromadění odpadů.
  • Nezajištění odvozu potravinářského odpadu.
  • Výrazné znečištění všech prostor.
  • Nečistoty na stěnách.
  • Nečistoty na podlaze.
  • Nečistoty na regálech či zařízeních.
  • Poškození stěn.
  • Prostory provozovny využívány i pro činnosti nesouvisející s provozováním potravinářského podniku.
  • Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi.


Datum uzavření:    16. 1. 2017
Datum uvolnění zákazu:    19. 1. 2017

 

Právě se děje

Další zprávy