Tipy, kde stáhnout atraktivní tapety na plochu

Adam Fiala
22. 10. 2011 2:12
Technika, kterou denně používáme, si zaslouží přívětivější tvář. Podívejte se na tipy, kde stahovat tapety na plochu

Individualizovat uživatelské rozhraní počítačů, tabletů i smartphonů je důležité i zábavné. Sériově vyráběný model tak získává vlastní tvář a vypovídá o svém majiteli. Tradičně se výrobci snaží zařadit do přístroje i předem vybrané exempláře wallpaperů, které lze ihned použít. I když jsou jednoduše použitelné, trpí zejména strohou neosobností sériového produktu. Kde ale na internetu najít lepší?

Pro počítače

Začít tak můžeme u stránek Wallpaper.cz, který v každé své kategorii nabízí alespoň tisícovku různých tapet pro počítače. Nejobsáhlejší sekce přírodních námětů představuje až osm tisíc kousků. Navíc lze počítat s velmi širokým výběrem rozměrů, včetně velkoformátových. A když ani tato nabídka nebude někomu stačit, může si vygenerovat vlastní. Stránce jen škodí nepřehlednost daná množstvím reklamy, která se bije se dvěma pásy tipů na wallpapery.

Velmi zábavné jsou hned na první pohled stránky Nikee. Nabízí možnost listovat tapetami jak přes kategorie, tak přes rozlišení. Většinou jsou totiž obrázky jenom v jednom provedení, ale tímto chytrým způsobem ušetří dost času.

Server Wallpapers.com přes horní lištu naviguje skrz kategorie, ale ještě zajímavější možnost nabízí při výběru mezi třemi druhy wallpaperů - klasickými statickými, animovanými jako screensaver a „wallery", v nichž se střídají statické obrázky.

Speciální sortu obrázků nabízí stránky Tapetky, které jsou uzpůsobené hlavně pro dospělé. Vyberete si tak především z motivů s lechtivým nádechem (dámy i pánové), anebo techniku či zábavu. Pokud máte rádi na ploše vědeckofantastické motivy, tak vás při první návštěvě potěší HDWallpapers.eu, na kterých si můžete vybírat ihned po vstupu na hlavní stránku. Graficky se jim nedá upřít snaha zaujmout, wallpapery navíc nabízejí ve všech možných formátech.

Chytré telefony a tablety

Při hledání tapet do mobilních telefonů musíme postupovat jinak. Zajímavou alternativu představuje zahraniční server Zedge. Obsahuje různé sekce, při výběru obrázku se dozvíte, jestli je kompatibilní s vaším mobilním telefonem a stahovat pak můžete buď rovnou do telefonu, nebo přes počítač. Automatické zapnutí rodičovského filtru navíc znesnadňuje přístup dětí k nevhodnému obsahu

V českém prostředí těžko hledáme něco referenčního, ale postačí web Tapety-Zdarma.cz, který klame tělem a doménou druhého řádu. Dáte-li mu šanci, v rozklikávacích sekcích se schovává nepřeberné množství materiálu, ze kterého si pro telefon snadno vyberete. Tapetová sekce Megastránek pak stojí za pozornost už kvůli bohatému archívu wallpaperů s vánočním motivem, kterým můžete svůj mobil ozdobit pro nadcházející Vánoce.

Na jiném serveru TapetyNaMobily se díky horním lištám přehledně zorientujete a jeho hlavní nevýhodou je možnost stahovat pouze přes počítač. Na závěr: hledáte něco pro svůj tablet? Pak zkuste zahraniční TabletMix. Úplně nejlepší variantou je pak užití vlastních fotografií, které si v obrázkovém editoru upravíte na potřebné rozměry a pak nahrajete do příslušného přístroje. Nic osobitějšího není.

 

 

Právě se děje

Další zprávy