Dejte svému Kindle styl

Adam Pešek
22. 9. 2011 10:30
Příslušenství pro populární čtečku Amazon Kindle je na trhu velké množství, základem ale stále zůstává kvalitní pouzdro
Foto: Amazon.com

V současnosti nejrozšířenější čtečka elektronických knih Amazon Kindle stojí zhruba tři a půl tisíce korun ve své nejlevnější variantě a svou cenou si tak poměrně jasně říká alespoň o základní péči. Pouzder je k dispozici nepřeberné množství a už dávno není třeba hledět jen k oficiálnímu prodejci Amazonu.

Přehlédneme-li různé ochranné fólie či samolepky, v základu se pouzdra dělí na permanentní a pouze pro transport, přičemž výhody prvních jmenovaných asi není třeba dlouze rozepisovat. Z praktického hlediska je však dobré vybrat si takové, které jde přehnout kolem hřbetu, kvalitní materiál pak zase pochopitelně bude na dotek příjemnější než syntetika.

Přímo z obchodu Amazonu stojí za zmínku například kvalitní manažerská pouzdra Cole Haan nebo praktické modely s lampičkou. Mimo oficiální obchod pak najdete stovky pouzder více či méně extravagantního designu, ale také různých kvalit.

Papírem šustí originální obaly značky ReAuthored, potřebnou ochranu slibuje například tvrzený hliník a o náležitou kvalitu se nemusíte příliš bát ani u pouzder z pravé kůže či konopí. Amazon dokonce myslí i na ty, kteří se bez své čtečky neobejdou ani ve vaně, a pokud se nespokojíte se sériově vyráběnými kusy, můžete si nechat udělat nějaké na zakázku třeba u firmy Oberon Design.

 

Právě se děje

Další zprávy