Kde nejvíc mrzne? Nově to umí ukázat i Google Earth

Adam Fiala
3. 2. 2012 5:52
S pomocí Google Earth teď může uživatel sledovat i aktuální počasí na zeměkouli. Třeba i to, kde právě nejvíc mrzne
Foto: Google Earth

Kdo má chuť poznávat detailně domovskou planetu Zemi, nemá lepší a dostupnější volbu než program Google Earth. Společnost Google naštěstí stále pracuje na jeho zlepšování. Přestože nějakou dobu asi těžko něco trumfne modelování 3D budov nebo integraci Street View, aktualizace s číslem 6.2 přinesla novinky. Málokoho překvapí, že Google přitom nezapomněl na svou sociální síť.

Mraky nad Evropou

Soudobá politika Google o tom, že Google+ musí být všude, nezná hranic. Propojily se účty GMailu, Google+ a dalších služeb Googlu a při updatu Google Earth zde zapojil nenechavé okruhy přátel také. Naštěstí to není jediná změna. Vylepšilo se vyhledávání a především přidali variantu vizuálního ztvárnění aktuálního počasí. Kde tedy právě nejvíce mrzne?

Jednolitá plocha povrchu

Informace o teplotě a ikona aktuálního stavu pomůžou, efektivnější je ovšem vykreslení momentální situace ve vzduchu, kde jsou mraky a jakým směrem míří. Poslední velkou úpravou je vylepšení renderování jednotlivých ploch lišících se kvalitou i datem pořízení. Nevzhledně odděleným lánům polí tak odzvonilo a povrch se zobrazuje jednolitě s přirozeným přechodem. Čím dál tím víc se tak blíží tomu, jak Země skutečně vypadá z vesmíru.

 

Právě se děje

Další zprávy