Google upravil vyhledávač ve prospěch Google+

Adam Fiala
19. 1. 2012 1:20
Twitter vyjádřil nespokojenost se směřováním vyhledávače Googlu
Google+ spustil firemní stránky
Google+ spustil firemní stránky | Foto: Datarama

Společnost Google začínala jako vyhledávací web, díky kterému se rychle a snadno dobereme odpovědí na naše otázky. Nyní expanduje do všech odvětví: operační systém Android, vlastní sociální síť Google+, televizory. CES 2013 s Googlem v hlavní roli není sci-fi. V nedávné době provedl softwarový gigant změny na svém vyhledávači a Twitter se zlobí.

Upřednostnění výsledků hledání z Google+

Důvodem je, že Google má zájem na tom, aby se rozšířila jeho vlastní sociální síť, získala popularitu a nějaké výhody. Při spuštění Google Music se Google+ stalo spojovacím můstkem. Nyní postrčil alternativu Facebooku do popředí i v rámci vyhledávacích výsledků. Nový doplněk, krátce nazvaný +Vy, propojuje svět hledaných výsledků se soukromým světem hledající osoby. Využívá k tomu také účet na Google+ spolu se všemi informacemi, spřátelenými uživateli a sdílenými záležitosti. Výsledky hledání tak upřednostňují informace nalezené na Google+.

Twitter se ozývá

Je to svým způsobem nekalá konkurence, kterou škodí ostatní sociálním sítím. Zatímco Facebook se svou početnou komunitou a blížícím se definitivním spuštěním aplikace Moje historie, si nemusí dělat takové vrásky, Twitter je jiného názoru. Proto zahraniční servery jako hlavní negativní ohlas zmiňují tweetovací službu. V oficiální zprávě mimo jiné připomíná, že Google vždy figuroval jako relevantní vyhledávací zdroj, což se ovšem s nynějšími úpravami mění. Představitelé Googlu zase oponují tím, že s nimi Twitter ani neobnovil v létě smlouvy.

 

Právě se děje

Další zprávy