Apple TV se nejprve ozkouší v iMacu

Adam Fiala
20. 12. 2011 7:51
Podle analytiků se dočkáme Apple TV nejprve v počítačích iMac, pak v samostatných televizorech
Foto: APPLEINSIDER.RU

Na veletrhu CES 2012 se nejspíš představí televizory s implementovanou službou Google TV. Vše samozřejmě závisí na dohodě mezi touto společností a výrobci elektroniky. Druhým hráčem, který by se měl podívat na teritorium televizní techniky, je Apple. O Apple HDTV se hodně šušká, nejsou žádné potvrzené informace ani sliby. Objevil se však předpoklad, že Apple ozkouší svou televizní technologii nejprve jako zabudované vybavení nové verze iMacu v příštím roce.

Zjednodušení změny výrobního procesu

Součástí takového televizního zařízení by byl software a uživatelské prostředí Apple TV a přístup k iCloudu společnosti. O samotném televizním tuneru ovšem zprávy nehovoří. Pro Apple by to mohla být nejschůdnější cesta jak se vyčlenit z narůstající konkurence počítačů typu All-In-One, zároveň by mohl postupně upravovat výrobní procesy. Ze sedmadvaceti palců počítače by se odrazili k padesáti palcovým televizorům.

Už Steve Jobs o televizoru Apple mluvil

Zatím nabízí Apple televizní krabičku Apple TV, kterou lze připojit v domácnosti k televizoru. Funguje jako set-top box online zdrojů a multimediálního obsahu z iPadu a iPhonu. Se samostatnou televizí však dosud nepřišel, přestože o konceptu hovoří Steve Jobs ve své posmrtné biografii. Navíc se proslýchá, že vývoj dostal na starost Jeff Robbin. Kompletní výsledek by mohl dorazit až v roce 2013.

 

Právě se děje

Další zprávy