Apple začal v Čechách prodávat svou televizní krabičku

Adam Fiala
8. 11. 2011 5:42
Máte-li v úmyslu udělat ze své televize multimediální centrum domova a máte rádi Apple, je tu příležitost s Apple TV za necelé tři tísíce korun
Foto: Apple.com

V září otevřel internetový Apple Store pro Čechy, následovalo spuštění prodeje a půjčování filmů přes iTunes. Nyní si tuzemský zájemce může pořídit i televizní krabičku od Applu. Její první řada se nám sice vyhnula, za 2 799 korun lze pořídit Apple TV 2. Zařízení na způsob set-top boxu umožňuje stahovat a streamovat filmy dostupné přes online služby od Apple a také na televizní obrazovce přehrát multimediální obsah z přístrojů iPhonu 4S nebo iPadu 2 díky zrcadlení přes funkci AirPlay.

Vejde se do ruky

Další možnost představuje přehrávání filmů, videoklipů nebo jakýchkoli krátkých videí, která jsou k dispozici na internetových serverech YouTube či Vimeo. Zařízení také počítá s budoucností počítačové technologie v oblasti cloudu. Snadno tak umožní zobrazit fotky a přehrát hudbu z iCloudu. Přístroji nechybí klasický, elegantní design výrobků značky Apple. Ostré hrany krabičky, která se vejde do dlaně, nahrazuje ladné zaoblení a stylová černá barva. V zahraničí byla k mání už na začátku roku 2007, druhá generace pak od loňska.

Vlastní televizor od Apple

Tento box je dosud okrajovým příspěvkem slavné firmy s jablkem v logu do světa televizní techniky. V blízké době se nejspíš pokusí o výraznější zásah do tohoto segmentu elektroniky. Nasvědčují tomu slova z biografie Steva Jobse, který mluvil o televizi s bezdrátovým připojením k ostatním produktům Apple a značně odlišným uživatelským rozhraním, které by bylo jednoduší a intuitivnější. Možná se dočkáme i hlasem ovládané televize.

 

Právě se děje

Další zprávy