iOS5 přišel jen s několika výraznými novinkami

Adam Pešek
20. 10. 2011 8:09
iCloud, Safari s podporou záložek či systém zpráv iMessage - výraznějších novinek je v nové verzi operačního systému iOS5 jen poskrovnu
Foto: Apple

S novým telefonem iPhone 4S přišel i nový systém iOS5 a po uvolnění si jej chtělo stáhnout tolik uživatelů, že autorizační servery společnosti Apple prostě nestíhaly. Nyní už by však s přechodem na aktuální verzi systému neměl být žádný problém a majitelé iPadů či dvou předcházejících iPhonů si tak můžou vyzkoušet více než dvě stě vylepšení, kterými by měl iOS5 převyšovat své předchůdce.

Byť ale dvě stě vylepšení zní poměrně hezky, opravdu výrazných změn je jen několik. Klíčové je zprovoznění služby iCloud, jež umožňuje kompletní zálohu přístroje na internetový server firmy Apple, a rozjetí vlastního systému krátkých zpráv iMessage. Očekávané pak bylo i oznamovací centrum, které upozorňuje na nové události.

O využití se nemusí bát ani synchronizace přes Wi-Fi či nová verze prohlížeče Safari s podporou záložek, se zbylými novinkami už to však bude o něco horší. Integraci sociální sítě Twitter si sice samotný portál pochvaluje, nicméně v Česku jej zatím mnoho lidí nepoužívá a těžko říct, zda s tím nový iOS něco udělá.

 

Právě se děje

Další zprávy