T-Mobile výrazně zlevní volání do zahraničí

Ekonomika Ekonomika
27. 1. 2014 16:29
U neomezených tarifů nazvaných S námi se zároveň zjednoduší systém zón
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Thinkstock

Praha - Mobilní operátor T-Mobile od února výrazně sníží ceny volání do zahraničí u neomezených tarifů nazvaných S námi. Zároveň zjednoduší nabídku - dosavadních dvanáct zón omezí na tři.

Hovory do sousedních států - první tarifní zóna - zlevní na 6,99 koruny za minutu, což je oproti nynějšku o téměř 15 korun méně u Německa, Rakouska či Polska a o 7,50 koruny méně u Slovenska.

V nové druhé zóně, kam patří všechny ostatní evropské státy včetně Ruska, přijde minuta hovoru na 12 korun.

Zbytek světa pak patří do třetí zóny s tarifem 30 korun za minutu.

Nové ceny platí pouze pro novou řadu tarifů S námi (včetně varianty pro podnikatele a bez závazku). Pro všechny ostatní tarify a majitele předplacených karet Twist zatím zůstává v platnosti stávající rozdělení do dvanácti zón včetně původních cen.

Konkurenční Vodafone nabízí volání do zahraničí v rámci volných minut svých neomezených tarifů. Po vyčerpání volných minut je cena 11,50 koruny za minutu. U ostatních tarifů cena startuje na 7,26 koruny za minutu. U Telefóniky začínají ceny na 12,48 korunách za minutu.

„Právě Slovensko, Německo a Polsko jsou u nás třemi nejoblíbenějšími destinacemi pro volání do zahraničí napříč všemi segmenty zákazníků," říká Milan Hába z T-Mobile.

Nejdelší hovory pak zákazníci T-Mobile mají do Vietnamu, Moldavska, Ázerbajdžánu, Japonska a USA. Operátor zaznamená měsíčně v průměru 251 839 zákazníků volajících do ciziny.

 

Právě se děje

Další zprávy