Deutsche Bank má nakročeno k rekordu

ČTK
3. 5. 2006 10:43
Frankfurt nad Mohanem - Deutsche Bank, největší banka v Německu, v prvním čtvrtletí vytvořila rekordní čistý zisk 1,7 miliardy eur.
Foto: Simona Holecová

Proti 1,1 miliardy za loňské první čtvrtletí jí profit vzrostl téměř o 55 procent. Celoroční výhled dnes banka neuvedla, podle analytiků ale může vytvořit celoroční rekordní zisk jako v minulém roce.

Akcie Deutsche Bank na začátku dnešního obchodování na frankfurtské burze vzrostly o 1,4 procenta a vedly si tak lépe než index DAX, který posílil o 0,4 procenta. Zisk banky překonal očekávání, analytici výsledek odhadovali na 1,3 miliardy eur.

Výsledkovou zprávu analytici přivítali, zdůrazňují ale, že výsledky vyplývají ze situace na nestabilním trhu.

"Bylo to dobré čtvrtletí. Ale co se stane příště?" ptal se analytik společnosti Merck Finck a připomněl, že se ve výsledku odrazily příznivé kapitálové trhy.

Příjem Deutsche Bank z obchodování s akciemi, obligacemi a dalšími cennými papíry se ve čtvrtletí zvýšil téměř o čtvrtinu na tři miliardy eur a také předčil odhady ekonomů.

Analytici říkají, že výsledky Deutsche Bank mohou přesvědčit investory, kteří nevěřili, že banka překoná loňský rekordní zisk 6,4 miliardy eur.

Nadšení investorů v minulosti tlumily obavy z toho, že je Deutsche Bank příliš závislá na investičním a malém bankovnictví, jejichž trh je nyní v Německu slabší, napsala agentura Reuters.

 

Právě se děje

Další zprávy