Roboti vám přinesou novou práci, o místo připraví jen někoho. Projděte si, koho firmy hledají

Iva Špačková Iva Špačková
22. 3. 2018 6:54
Zaváděním strojů do výroby chtějí firmy jednak zvýšit výkon a omezit chyby, jednak nahradit chybějící pracovníky. Ačkoliv to na první pohled vypadá, že roboti berou lidem práci, praxe je jiná. Podívejte se na výzkum náborové firmy ManpowerGroup, který ukazuje, v jakých oborech budou firmy v následujících dvou letech díky digitalizaci nabírat či propouštět nejvíce a jaké znalosti a dovednosti si budou cenit.
Foto: ManpowerGroup

Hi-tech stroje místo zbraní

Další příklad, kdy se lidé přeškolili na nový obor, pochází z USA. Také tam řeší velikou nerovnováhu mezi tím, jaké pracovníky místní průmysl potřebuje, a jací jsou k mání.

V roce 2020 budou existovat až dva miliony neobsazených pracovních míst ve výrobě. Institut pro inovaci v digitální výrobě v Chicagu zmapoval 165 výrobních pozic a definoval, jaké pracovníky potřebují. Zároveň se snažil vytipovat zaměstnance, kteří by se hodili pro rekvalifikaci.

Jedněmi z výborných adeptů pro obsluhu hi-tech strojů se stali vojenští veteráni se zkušenostmi v inženýrství. Tito jedinci měli také silnou vůli se učit: měli touhu i schopnost zvýšit si kvalifikaci nutnou pro práci na velmi žádaných pracovních pozicích techniků instrumentalizace, automatizace a kontroly.

Ve 12týdenním programu, který kombinoval výuku i praxi spolu s rozvojem měkkých dovedností, se v listopadu 2017 přeškolili první veteráni. Všichni následně získali pracovní nabídky od nejlepších zaměstnavatelů a mnozí z nich zdvojnásobili, či dokonce ztrojnásobili svůj plat.

 

Právě se děje

Další zprávy