Roboti vám přinesou novou práci, o místo připraví jen někoho. Projděte si, koho firmy hledají

Iva Špačková Iva Špačková
22. 3. 2018 6:54
Zaváděním strojů do výroby chtějí firmy jednak zvýšit výkon a omezit chyby, jednak nahradit chybějící pracovníky. Ačkoliv to na první pohled vypadá, že roboti berou lidem práci, praxe je jiná. Podívejte se na výzkum náborové firmy ManpowerGroup, který ukazuje, v jakých oborech budou firmy v následujících dvou letech díky digitalizaci nabírat či propouštět nejvíce a jaké znalosti a dovednosti si budou cenit.
Dělník, inženýr, ilustrační foto.
Dělník, inženýr, ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Chuť učit se je víc než diplom

Vedle měkkých dovedností však firmy hledají ještě další vzácnou vlastnost. Tou je touha lidí brát všechny životní a pracovní změny optimisticky a snažit se jim přizpůsobit. Kdo je schopen vnímat věci, které přijdou, jako výzvu, a ne hrozbu, má nyní u většiny firem zelenou.

Současný svět je natolik propojený, že se dynamika jeho změn nestále zrychluje, právě proto je schopnost přizpůsobit se změnám okolního prostředí tak žádaná.

"V současném digitálním světě nebude pro úspěšnou kariéru vždy nutný vysokoškolský diplom, ale bude zásadně odviset od chuti neustále rozvíjet své dovednosti. Se správným mixem dovedností nemusí lidé s technologiemi soutěžit, ale doplňovat je. Pro lídry byznysu a politiky bude pomoc lidem zlepšovat jejich dovednosti a připravit se na budoucnost hlavní výzvou doby, v níž žijeme," konstatuje Jaroslava Rezlerová.

 

Právě se děje

Další zprávy