Roboti vám přinesou novou práci, o místo připraví jen někoho. Projděte si, koho firmy hledají

Iva Špačková Iva Špačková
22. 3. 2018 6:54
Zaváděním strojů do výroby chtějí firmy jednak zvýšit výkon a omezit chyby, jednak nahradit chybějící pracovníky. Ačkoliv to na první pohled vypadá, že roboti berou lidem práci, praxe je jiná. Podívejte se na výzkum náborové firmy ManpowerGroup, který ukazuje, v jakých oborech budou firmy v následujících dvou letech díky digitalizaci nabírat či propouštět nejvíce a jaké znalosti a dovednosti si budou cenit.
Foto: ManpowerGroup

Jaké vlastnosti firmy hledají

Společnosti začínají dávat stále větší důraz na takzvané měkké dovednosti (soft skills), tedy dovednosti v oblasti chování. Nejvíce si cení schopnosti domluvit se s ostatními, řešit věci v týmu a nacházet řešení problémů. Tyto vlastnosti nyní vyhledává u nových zaměstnanců více než polovina firem.

Schopnost vést a řídit lidi je také ceněnou vlastností, ale méně než v minulosti - nejcennější je nyní pro třetinu firem.

Obecně platí, že čím více je konkrétní vlastnost vzácná, tím hůře se hledá. Obecně jsou tyto vlastnosti pro společnosti cennější než takzvané tvrdé dovednosti (hard skills), tedy odborné znalosti. Ty jsou sice hlavně u výrobních firem nezbytné, nicméně mnoho firem je dnes bere jako samozřejmost.

 

Právě se děje

Další zprávy