Přijeďte k nám, přispějeme na pobyt. Přehled turistických dotací, které nabízí kraje

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
Aktualizováno 19. 7. 2020 18:30
Řadě obyvatel Česka letos nezbude než trávit dovolenou v tuzemsku. Kraje se snaží koronakrize využít a zároveň si kompenzovat bolestivý výpadek turistů z ciziny. Některé regiony se rozhodly nalákat návštěvníky tím, že jim nabízejí slevy na ubytování či vstupy na zajímavá místa zdarma. Ušetřit se na pobytech dají i tisíce korun. Aktuálně.cz v přehledu zmapovalo konkrétní nabídky všech 14 krajů.
Foto: Jakub Plíhal

Praha - za ubytování sleva na vstupné i služby

V Praze činí koronavirové škody v oblasti cestovního ruchu až 80 % z celkového objemu 100 miliard korun. Proto pražský magistrát spustil finanční pomoc s názvem "V Praze jako doma", která funguje od 1. července do 30. září. 

Návštěvníci, kteří se ubytují v registrovaném ubytovacím zařízení a utratí více než 800 Kč za pokoj, obdrží za každou osobu a strávenou noc 2 body v celkové hodnotě 400 Kč. Tyto body mohou následně utratit za jakékoli atraktivity zapojené do projektu, tedy za návštěvy památek, muzeí, výstav či služby průvodců. V katalogu si vyberou, za co chtějí body utratit a podle hodnoty budou mít buď vstup či službu zdarma, nebo se slevou. 

  • Seznam hotelů a atraktivit, registrovaných do programu, je k dispozici na webu www.vprazejakodoma.cz.

Program ve výši 120 milionů korun financuje pražský magistrát a organizuje ho Prague City Tourism ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací, Svazem obchodu a cestovního ruchu a Hospodářskou komorou.

 

Právě se děje

Další zprávy