O nízkonákladové lety mezi Moskvou a Karlovými Vary je zájem. Letadla bývají skoro plná

ČTK ČTK
23. 3. 2018 16:04
Nízkonákladová letecká společnost Pobeda je dceřinou společností Aeroflotu a patří k nejžádanějším ruským leteckým dopravcům. Karlovy Vary jsou první destinací tohoto dopravce v České republice.
Letecká společnost Pobeda. Ilustrační foto.
Letecká společnost Pobeda. Ilustrační foto. | Foto: Shutterstock

Karlovy Vary - Nová nízkonákladová linka společnosti Pobeda mezi Karlovými Vary a moskevským letištěm Vnukovo je zatím vytížena z více než 85 procent. Na palubě Boeingu 737-800 o kapacitě 189 míst bylo během dosavadních deseti letů průměrně 163 cestujících.

V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí Karlovarského kraje Jana Pavlíková. Pobeda létá mezi Moskvou a Karlovými Vary od poloviny února dvakrát týdně.

"Zájem ze strany ruských cestujících a lázeňských hostů nás mile překvapil. Je vidět, že se snad skutečně podařilo změnit trend odlivu turistů z Ruské federace. Vzhledem k velmi příznivé ceně letenek si tuto linku ale oblíbili i cestující z Karlovarského kraje a dalších regionů Česka," uvedl hejtmančin náměstek Martin Hurajčík (ANO).

V průběhu dubna by podle Hurajčíka měli kraj navštívit zástupci společnosti Pobeda. Kraj s nimi chce jednat o zvýšení počtu letů, případně zavedení letů z dalších ruských destinací. "Chceme jim také představit bohatou a atraktivní nabídku kraje pro návštěvníky v jarní a letní sezóně," doplnil náměstek.

Nízkonákladová letecká společnost Pobeda je dceřinou společností Aeroflotu a patří k nejžádanějším ruským leteckým dopravcům. Provoz na lince do Karlových Varů zahájila letos 17. února. Karlovy Vary jsou první destinací tohoto dopravce v České republice.

 

Právě se děje

Další zprávy