Ekonomika
15. 12. 2017 6:53
Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila na podzim nedostatky ve více než dvacítce prodejen, restaurací či dalších podniků po celém Česku. Projděte si pravidelný přehled sestavený podle webu PotravinyNaPranyri.cz.
Restaurace U Havlů Na Táborce, Táborská 787/3, Praha 4
Provozovatel: Josef Hrubý
Zjištěné skutečnosti:
- Výskyt hmyzích škůdců
- Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
- Nezajištěný přístup k tekoucí vodě
- Špatné hygienické podmínky na toaletách
- Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
- Výskyt plísní na stěnách
- Výskyt plísní v chladicích zařízeních
- Výrazně zanedbaný úklid
- Znečištěné kuchyňské náčiní
- Hromadění odpadů
- Výrazné znečištění všech prostor
- Nečistoty na stěnách
- Nečistoty na podlaze
- Nečistoty na regálech či zařízeních
- Silně znečistěná chladicí zařízení (nejsou jiné skladovací prostory)
- Poškození stěn
- Poškození stropu
- Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
- Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
- Velikost či uspořádání prostor pro výrobu potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
- Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
Dne 19. října byl uvolněn zákaz na prostor s obslužným pultem, barem a na část pro zákazníky včetně toalet pro zákazníky. Dne 21. října byl uvolněn zákaz na toalety a šatny pro zaměstnance, provozní prostory v suterénu a kuchyni včetně prostoru pro mytí černého a bílého nádobí. Sklad pivních KEG sudů a provozní chodba zůstávají nadále uzavřeny.
Datum uzavření: 18. října 2017
Datum uvolnění zákazu: 21. listopadu 2017