Myši, plísně nebo špína. Nový přehled podniků, které musely po kontrole zavřít

Ekonomika Ekonomika
15. 12. 2017 6:53
Státní zemědělská a potravinářská inspekce objevila na podzim nedostatky ve více než dvacítce prodejen, restaurací či dalších podniků po celém Česku. Projděte si pravidelný přehled sestavený podle webu PotravinyNaPranyri.cz.
Foto: SZPI

Restaurace U Havlů Na Táborce, Táborská 787/3, Praha 4

Provozovatel: Josef Hrubý

Zjištěné skutečnosti:

  • Výskyt hmyzích škůdců
  • Provozovna nezabezpečená před pronikáním škůdců
  • Nezajištěný přístup k tekoucí vodě
  • Špatné hygienické podmínky na toaletách
  • Nezajištěn přístup teplé vody pro očistu rukou
  • Výskyt plísní na stěnách
  • Výskyt plísní v chladicích zařízeních
  • Výrazně zanedbaný úklid
  • Znečištěné kuchyňské náčiní
  • Hromadění odpadů
  • Výrazné znečištění všech prostor
  • Nečistoty na stěnách
  • Nečistoty na podlaze
  • Nečistoty na regálech či zařízeních
  • Silně znečistěná chladicí zařízení (nejsou jiné skladovací prostory)
  • Poškození stěn
  • Poškození stropu
  • Prostory provozovny využívány i pro skladování předmětů, které mohou ovlivnit kvalitu nebo bezpečnost potravin
  • Riziko kontaminace potravin z důvodu nevyhovujících prostor
  • Velikost či uspořádání prostor pro výrobu potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi
  • Velikost či uspořádání prostor pro skladování potravin neumožňuje správnou hygienickou praxi

Dne 19. října  byl uvolněn zákaz na prostor s obslužným pultem, barem a na část pro zákazníky včetně toalet pro zákazníky. Dne 21. října byl uvolněn zákaz na toalety a šatny pro zaměstnance, provozní prostory v suterénu a kuchyni včetně prostoru pro mytí černého a bílého nádobí. Sklad pivních KEG sudů a provozní chodba zůstávají nadále uzavřeny.
 
Datum uzavření: 18. října 2017
Datum uvolnění zákazu: 21. listopadu 2017

 

Právě se děje

Další zprávy