Hrozba krize sílí, čeští milionáři ale zůstávají v klidu. Podívejte se, kam investují

Kateřina Hovorková Kateřina Hovorková
17. 2. 2023 7:06
Zachovat klid, dlouhodobě investovat a hledat nové příležitosti k nákupu. Tak řeší propad jmění v minulém roce nejbohatší Češi. Letos se chtějí zaměřit především na nákup akcií zahraničních firem, pozemků a chtějí investovat do umění. Podívejte se, co dalšího zjistila J&T Banka ve své analýze Wealth Report 2022, která monitoruje chování českých a slovenských dolarových milionářů.
Foto: Aktuálně.cz

Dluhopisy na výsluní

  • Korporátní dluhopisy mají v investičním portfoliu majetných dlouhodobě své místo. Jak uvádí průzkum, kvalitní korporátní dluhopisy jsou chápány jako bezpečný investiční nástroj. 

"Jedním z hlavních faktorů jejich oblíbenosti je růst výnosů do splatnosti, což vytváří potenciál, aby jejich zhodnocení porazilo průměrnou inflaci do doby splatnosti daného dluhopisu či za období minimálního horizontu investičních fondů zaměřených na dluhopisy," říká Sklenář. 

Zajímavé je také pevné úročení a v porovnání s akciemi rovněž minimální volatilita. Státní dluhopisy jsou pak součástí portfolia zejména starších respondentů, kteří je považují za "velmi bezpečnou" investici na úrovni termínovaných vkladů.

 

Právě se děje

Další zprávy