Výroba iPhone nové generace začne v létě

Veronika Skálová Veronika Skálová
20. 4. 2011 9:19
Nový iPhone má mít rychlejší procesor, jinak bude podobný předchůdci
Nová generace bude vypadat jako iPhone 4, jen procesor bude rychlejší.
Nová generace bude vypadat jako iPhone 4, jen procesor bude rychlejší. | Foto: Reuters

Hongkong - Poslední model iPhonu si mnozí fanoušci výrobků firmy Apple stihli sotva osahat a dodavatelé softwarové firmy už začnou vyrábět součástky pro iPhone nové generace.

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na tři informované zdroje, které si přály zůstat v anonymitě, protože plány zatím nejsou veřejné.

Výroba součástek pro nový model telefonu, který má mít rychlejší procesor, ale jinak bude vypadat téměř stejně jako iPhone4, se má začít v červenci nebo srpnu.

Vyjádření Apple se Reuters nepodařilo sehnat. Mezi výrobci budou dosavadní dodavatelé součástek - jako dodavatel kamerových modulů Largan Precision, výrobce dotykových panelů Wintek a výrobce krytů Foxconn Technology.

Výrobci komponentů je budou odesílat do společnosti Hon Hai Precision Industry, která bude konečný výrobek sestavovat.

Dosud nejnovější model, iPhone 4, představil šéf Applu Steve Jobs loni v červnu, ve stejném měsíci začaly dodávky prodejcům.

Smartphone iPhone patří mezi nejúspěšnější produkty Applu, na jeho tržbách se podílí přibližně z jedné třetiny. Jen v posledním čtvrtletí loňského roku se iPhonů prodalo 16 milionů.

Ve středu má Apple zveřejnit hospodářské výsledky za první čtvrtletí letošního roku, očekává se, že budou znovu velmi dobré.

 

Právě se děje

Další zprávy