Rada pokutuje radio BBC. Nevysílalo blok od rozhlasu

ČTK ČTK
6. 3. 2014 14:16
Na podmínce vysílat dopoledne a odpoledne dva dodávané tříhodinové bloky Český rozhlas trval i po změně majitele BBC Radiocomu.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Český rozhlas

Praha - Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) uložila provozovateli BBC Radiocom pokutu 100 tisíc korun za údajné neplnění licenčních podmínek.

Rada upozornila, že stanice loni do vysílání nezařazovala programové bloky dodávané Českým rozhlasem. Správní řízení v této věci rada zahájila již loni v dubnu. Vyjádření pokutované firmy ČTK shání.

Společnost BBC Radiocom s Českým rozhlasem spolupracovala až do loňského převzetí firmou Lagardere Active ČR. Na podmínce vysílat dopoledne a odpoledne dva dodávané tříhodinové bloky Český rozhlas trval. Lagardere naopak začal využívat vlastní materiály připravované v rámci projektu ZET, což podle něj zákon i licenční podmínky umožňují.

Rada, která se nyní přiklonila na stranu Českého rozhlasu, při svém rozhodnutí posuzovala vysílání z 24. března, kdy podle ní provozovatel nedodržel stanovené programové a vysílací schéma. Firmě zároveň uložila povinnost uhradit náklady správního řízení 1000 Kč.

BBC Radiocom, provozující v Česku stanici BBC, byla na začátku loňského roku převedena pod mediální skupinu Lagardere Active ČR. Spolupráce BBC a ČRo tak oficiálně skončila na konci února.

ČRo proti převzetí podal stížnost mimo jiné u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Tehdejší schválení transakce RRTV napadl rozhlas také soudně; na konečný výsledek u Nejvyššího správního soudu se zatím čeká.

Lagardere Active ČR je českou pobočkou nadnárodní mediální skupiny Lagardere, provozuje například rádia Evropa 2, Frekvence 1 a Bonton.

 

Právě se děje

Další zprávy