Potvrzeno: Akcie autobazaru AAA míří na pražskou burzu

mič, čtk
4. 9. 2007 17:30
Burza už nového člena schválila
Foto: AAA Auto

Praha - Výbor pražské burzy rozhodl o přijetí nové emise akcií společnosti AAA Auto Group k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha.

ČTK to dnes oznámil mluvčí burzy Jiří Kovařík. AAA Auto vstoupí na burzu jako první firma letos a stane se teprve čtvrtou společností v tuzemsku, která získá kapitál úpisem akcií.

Firma minulý týden oznámila, že na burzu by mělo být umístěno celkově necelých 20 milionů kusů akcií za maximální cenu 2,25 EUR (přibližně 62,39 korun) za jednu akcii.

Prodej akcií investorům by měl být od 10. do 21. září. Na burze by se s akciemi mělo začít obchodovat o tři dny později. Firma očekává hrubý výnos z nabídnutých akcií více než 1,2 miliardy korun a chce ho využít na podnikání a další rozvoj.

Největší středoevropský prodejce ojetých aut AAA Auto Group chce umístit akcie i na burze v Budapešti. Společnost ovládá její zakladatel a generální ředitel Anthony Denny, jehož podíl by po úpisu měl klesnout až na 71,9 procenta.

První firmou v Česku, která získala peníze na rozvoj prodejem akcií a jejich umístěním na pražské burze, se stala v roce 2004 farmaceutická Zentiva. Tu až loni následovaly krátce po sobě realitní firma ECM Real Estate Investments a textilní výrobce Pegas Nonwovens.

 

Právě se děje

Další zprávy