Pražská burza uvítá letos prvního nováčka: autobazar

čtk
28. 8. 2007 15:55
AAA Auto jde na burzu v Praze a Budapešti
Foto: AAA Auto

Praha - Největší středoevropská síť autobazarů AAA Auto uvede své akcie na burzách v Praze a Budapešti. Několikaměsíční spekulace o chystaném vstupu na kapitálové trhy dnes potvrdili zástupci společnosti s odkazem na středeční tiskovou konferenci, na které firma oficiálně oznámí podrobnosti.

Jde o první letošní primární úpis akcií na pražské burze, ale podle obchodníků by měly přijít další ještě před koncem roku. AAA Auto, která nyní prodává ojeté vozy v pěti zemích, chce emisí akcií financovat další expanzi ve střední a východní Evropě.

Do dvou let chce společnost zdvojnásobit počet poboček a do roku 2012 počítá s trojnásobkem tržeb oproti současným deseti miliardám korun.

Autobazary AAA jsou nyní ve více než třech desítkách měst v Česku, na Slovensku, v Maďarsku, Polsku a Rumunsku. Firmu s centrálou v Praze, která v současnosti zaměstnává 3000 lidí, založil v roce 1992 Čechoaustralan Anthony Denny, který je dosud jejím generálním ředitelem a vlastníkem. AAA loni prodala přes 61 tisíc aut.

 

Právě se děje

Další zprávy